Lasă un comentariu

Volkswagen L1 ce consuma 1 Litru/100km

Asta da este de vazut, oare este posibil??? Azi, da!!

Aşa cum Renault a făcut cunoscută sintagma “maşina de 5.000 euro”, la fel şi Volkswagen este creatorul “maşinii de 1 litru/100 km”. La Frankfurt 2009, germanii revin cu un nou concept, botezat simplu, VW L1.

Primul concept de maşină VW de 1 litru/100 km a apărut în 2002, fiind vorba de o maşină cu două locuri unul în spatele celuilalt, construită din materiale foarte uşoare, dar foarte scumpe şi propulsată de un motor diesel cu doar 1 cilindru – consumul mediu afişat era de numai 0,89 litri/100 km.

De această dată, Volkswagen revine cu VW L1 Concept , o maşină care nu se depărtează prea mult de primul concept, însă este realizată din materiale convenţionale, pentru a face maşina mai accesibilă ca preţ.

Propulsorul are acum 2 cilindri, dezvoltă 36 CP şi este cuplat la o cutie de viteze DSG cu 7 trepte . Prin utilizarea intensivă a fibrei de carbon, “trabucul” de 3,8 metri şi două locuri cântăreşte numai 500 kg, având şi o aerodinamică bine studiată, oferind chiar şi un spaţiu de depozitare de 50 de litri.

Totuşi, chiar dacă denumirea conceptului reprezintă valoarea de 1 litru/100 km, consumul afişat de acest vehicul este, în realitate, de 1,49 litri/100 km. Totuşi, emisiile de CO2 sunt extrem de mici: doar 39 g/km. ne informeaza ProMotor.

Sursa: iasavezi.com
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: