Lasă un comentariu

Sistemele GPS va orbi din cauza Soarelui

Am intrat pe unul din site-urile pref ale mele dsescopera.ro si am vazut ca GPS-urile vor provoca mari accidente si vor induce in eroare multi soferi.

Retelele britanice de navigatie prin satelit ar putea experimenta, in scurt timp, probleme si intreruperi cauzate de nivelurile tot mai ridicate de radiatie venind dinspre Soare, avertizeaza oamenii de stiinta.

Expertii sunt de parere ca valurile de radiatii cauzate de flacarile solare interfereaza cu semnalele satelitilor de pe orbita Pamantului, cauzand colapsarea receptoarelor de la sol si pierderea informatiilor referitoare la coordonatele pozitiei.

Noul maximum solar, ce se prefigureaza pentru 2012, va orbi pentru un timp aparatele de pozitionare globala, provocand ratacirea unor soferi si accidente in trafic. Ar putea afecta, de asemenea, serviciile de urgenta, sistemele de supraveghere de mare precizie, transportul de marfuri si chiar operatiunile militare.

Profesorul Cathryn Mitchell, de la Universitatea din Barh, sustine ca efectele solare asupra navigatiei sunt greu de prezis, erorile si defectiunile putand dura ore si chiar zile. Totusi, expertii spun ca problema va fi mai degraba cauzatoare de dificultati decat un pericol real.

Semne ale interferentelor exista deja: cifrele arata ca anul trecut sistemele de navigatie prin satelit au fost acuzate de provocarea a 300 000 accidente in Marea Britanie. Mai mult, peste 1,5 milioane de englezi recunosc ca de multe ori au optat pentru schimbari bruste de directie, ca urmare a modificarii subite a indicatiilor date de dispozitivele lor GPS. Efectele sunt si vor fi sesizabile la nivel global, in grade diferite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: