8 comentarii

Facebook – o minciuna curata pentru furtul datelor noastre (UPDATE)

S-A DAT STARTUL LA CAMPANIA ANTI-FACEBOOK


Ultima stire care circula in toata lumea acuma este:

Controversele pe tema protecţiei datelor personale pe reţeaua socială Facebook au stârnit o adevărată revoluţie. Doi tineri canadieni au lansat o campanie pentru renunţarea în bloc la Facebook, pe 31 mai. Rebelii au peste 23.000 de susţinători şi spun că vor merge până la capăt, deşi creatorii reţelei au anunţat că vor întări controlul utilizatorilor în legătură cu datele personale.

Tot mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook s-au plâns, în ultimul timp, că datele lor personale nu sunt bine protejate sau că setările cu acest scop sunt greu de înţeles. Din aceleaşi motive, tinerii care au lansat revolta anti-Facebook acuză reţeaua de lipsă de respect pentru clienţii săi şi pentru intimitatea lor.

Cei doi i-au chemat pe toţi cei care sunt de aceeaşi părere să-şi anuleze, simultan, conturile pe Facebook la 31 mai. Ei mărturisesc că nu se aşteptau ca apelul lor să aibă un asa ecou, deoarece recunosc că „părăsirea reţelei Facebook este la fel de grea ca renunţarea la fumat”. Şi, într-adevăr, mulţi utilizatori par să fi ajuns deja la dependenţă, fie că-şi dau sau nu seama.

Specialiştii prevăd că ziua de 31 mai nu va aduce niciun „exod” al celor nemulţumiţi de Facebook. Mai ales că administratorii reţelei au promis să modifice setările de control al datelor personale. Şi, chiar dacă toţi cei 23.000 de rebeli vor pleca într-adevăr, aceasta nu va însemna prea mult faţă de cei aproape 500 de milioane de utilizatori cu care se mândreşte Facebook.

sursa: antena3.ro

Azi am citit un articol de pe blogul lui Eufrosin despre Facebook, ma cam lasat masca (sper ca eufrosin nu se supara) :

Scandalul declanşat recent în SUA datorită violării grave a datelor particulare ale utilizatorilor “Facebook”, se întinde:  în vreme ce Mark Zuckerberg, “CEO-ul” de numai 25 de ani al “Facebook”  îşi cerea scuze pentru aceasta, un IM vechi de 6 ani a ieşit la iveală. În acesta, Zuckerberg-băiatul-genial-şi-afacerist-înnăscut, îşi exprima sentimentele faţă de zecile de mii de utilizatori ai saitului precursor, “The Facebook” , care îi furnizaseră datele lor particulare, pe care el le aduna şi folosea în alte scopuri decât cele declarate, încă de pe atunci:

“Ei doar mi le oferă” scria Zuckerberg pe IM. “Nu ştiu de ce. Au încredere în mine. Tembelii dracului”.  Fraza folosită pentru a-i descrie pe utilizatorii Facebook era de fapt chiar mai urâtă ( “dumb fucks” ).

Lăsând la o parte aroganţa bastardului ăstuia şi faptul că nimeni nu se gândeşte să îl dea în judecată, adevărul e că atât Facebook, cât şi celelalte saituri de “socializare”, nu sunt decât instrumente prin care Mossadul israelian şi alte servicii occidentale, află tot ce vor să afle despre milioane de oameni care în mod naiv îşi oferă numele real, adresa, lista de prieteni, religia, ba chiar şi preferinţele lor culinare, pe tavă!

Cea mai simplă operaţiune de spionaj de anvergură, e una în care victimele ei se auto-raportează. În felul acesta, când serviciile au nevoie de un ţap ispăşitor pentru o operaţiune murdară, doar răsfoiesc Facebook până dau de cei cu profilul cel mai potrivit. Restul este “fait accompli”. Unde mai pui că ar fi mai mare păcatul pentru copiii Dvs. să sfârşească prin a sluji ăstora, în orişice chip.

Regula de bază este următoarea: socializarea se face faţă în faţă, nu pe IM sau Hi5. Sunt conştient că prietenii pot fi de departe şi că e necesar şi bine să ţinem legătura cu ei, dar totul trebuie făcut în mod inteligent.  Un nume fictiv pentru adresa de e-mail e mai bun decât cel real.  Când trimitem e-mail mai multora, nu îi punem pe toţi în câmpul “To”, sau “Cc”, ci doar pe noi înşine ca şi destinatar. Toţi ceilalţi intră la “Bcc”, astfel încât să nu se vadă unii pe alţii şi nici un ochi străin să nu-i ia ca din oală, pentru sofisticatele lor baze de date relaţionale, care stabilesc într-o fracţiune de secundă cine-e-prieten-cu-cine.  Dovada e chiar IM-ul lui Zuckerberg de acum 6 ani, pe care tare şi-ar mai fi dorit să nu-l fi scris!

Pe vremuri ştiam sigur că printre cei care-ţi intră în casă (cititori de contoare, poştaşi etc.)  sunt unii însărcinaţi să raporteze ce văd mai neobişnuit.  Astăzi o facem noi înşine, mai ales prin generaţia adolescenţilor care habar nu  au în ce lume trăiesc “dar toţii prietenii mei au cont…“  Explicaţi-le frumos cum stau lucrurile, apoi desfintati contul.  Veţi fi surprinşi să aflaţi câte lucruri pe care nici Dvs. nu le ştiaţi, le oferă copiii Dvs. în mod voluntar unor străini ca şi Zuckerberg.

Reclame

8 comments on “Facebook – o minciuna curata pentru furtul datelor noastre (UPDATE)

  1. oricum daca servicile secrete vor sa te gaseasca si sa te verifice iti cauta foarte usor ip,si in fond nu te obliga nimeni sa iti faci cont pe diferite site-uri de socilizare si nu numai..si nu la toti ce scriu acolo e adevarat…asa k nu cred k se ocupa cu chestii destea evreii 🙂

  2. Ba tocmai ca EVREII conduc tot,toata lumea,nu masonii sunt capul ci evreii iar faza cu Holocaust-ul este un mare fas deoarece tot ei si-au omorat propriul popor,iar Hitler a fost exact pe sufletul lor alimentandu-i la maxim antisemitism-ul…odata vor cadea toate dar trebuie sa mai trecem prin niste cacaturi pana atunci.

  3. Ma scuzi , dar esti paranoica

    • Cine ha? Eu? dar ti se pare ca eu am lansat campania aia si spusele in articolul ala? Sau unde ai citit tu? printre randuri? nu mai fi cu pluta.

  4. deja e 31-05 si inca nu vad FaceShitul inlacrimat si stand la colt . Sincer si daca isi sterg 98% din utilizatori contul in urmatoarele 2 ore in alti noi 99%

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: