Lasă un comentariu

Placebo Interviu

Oaaaaaaaaaaaaaaa, revista Sunete a facut un interviu cu Placebo. foarte frumos, sa vi-l aratam si noi.

Ce sunete aduceţi în turneul actual Placebo?

Personal, îmi place să aduc un sunet cutremurător în orice fac, atât cât îmi permite bateria şi dinamica de scenă, şi chiar atunci când este vorba de un groove simplu poţi să faci ceva puternic cu el. În cadrul trupei filozofia despre sunete nu diferă, atâta că per total înseamnă şi multă distracţie.


A fost dificilă producţia noului album?

Deloc, nu o să spun că a fost cel mai uşor album al nostru de până acum, dar a fost sigur cel care a cauzat cele mai puţine traume. Unde mai pui că avem un lineup nou, ceea ce ar fi trebuit să facă lucrurile mai dificile, dar de fapt a fost numai o formă nouă de divertisment pentru noi. David Bottrill este un om cu foarte multă experienţă şi a ştiut să ne ducă într-un loc necunoscut nouă…Adică în Canada.

Da, şi acolo nu prea aveam ce face. Fără prieteni, fără familie… A fost vorba doar de muncă! Am reuşit să fim creativi şi împreună, şi separat, şi dovada este noul album.Unul din cântecele noi de pe album se cheamă „Ashtray Heart”, aşa cum Brian Molko dorea să se cheme Placebo la începuturi…

Brian a scris cântecul când a călătorit singur în Nicaragua. Brian scria cântece pe drum şi era mereu singurul fumător din autobuze, aşa că trebuia să ceară mereu câte o scrumieră (în spaniolă, „cenicero”), aşa că strigătul ăsta disperat după o scrumieră a devenit refrenul melodiei… şi da, Brian a vrut să facă măcar o melodie cu numele original al formaţiei.În trecut, mare parte din cei care vă urmăreau muzica erau tineri care se simţeau respinşi şi erau măcinaţi de gânduri negre, dar nu mai este cazul astăzi. Se pare că o groază de tineri puternici şi independenţi găsesc ceva în comun cu stilul Placebo.

Da, desigur! Avem în continuare ce oferi şi tinerilor emo şi trişti, dar nu mai este vorba numai de asta. Am evoluat, acum muzica noastră place fără să ţintească la un anumit grup, chiar dacă versurile noastre continuă să fie foarte întunecate… dar muzica noastră a devenit una a speranţei. Mai ales când vorbim de albumul „Battle for the Sun”. Brian spunea frecvent „hai să-i speriem de moarte pe goths”, dar acum ne vine să spunem că este perfect ok să îmbrăţişezi latura întunecată a vieţii, dar există speranţă, iar viaţa este frumoasă! Poţi să creezi un echilibru durabil pentru tine, oricâte gânduri negre te-ar măcina. Am pus atitudinea asta în noul album şi acum fanbase-ul nostru este mai… colorat, nu mai este complet negru. Cel puţin asta citesc eu în tricourile pe care le văd în mulţimea de la concerte.

Cum n-ai participat la tur-neele Placebo anterioare, acum ai ocazia să cânţi şi melodii la producţia cărora nu ai participat. Ce aduci nou în aceste melodii?

E atât de fun să cânt melodiile vechi Placebo. Am fost fan al albumelor respective şi acum am ocazia să le cânt chiar eu. Brian şi Stefan s-au jucat cu melodiile astea ani de-a rândul şi acum eu mă alătur beat-ului şi bineînţeles că nu poate să sune la fel, dar dacă adaug mereu ceva nou, nu vreau să spun că nu respect munca depusă în trecut, ci că este normal să sune un pic altfel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: